2011 - LISHUI (China) - 2nd CIDPAE - 2x Bronzen medaille

2011 - CAP Colour Art Photo Congres: 2e prijs - ZILVER - fotowedstrijd CORPULENT

2011 - CAP Colour Art Photo Congres: fotowedstrijd I'VE BEEN IN GHENT

2011 - LISHUI (China) - 2nd CIDPAE - 2x Bronzen medaille + 2 awards

2010 - CAP Colour Art Photo Congres: fotowedstrijd WIT

2010 - LISHUI (China) - 1st CIDPAE - 4 selected works

2009 - CAP Colour Art Photo Congres: fotowedstrijd lichaamstaal


Op 21-22-23 november vond in Oostkamp het jaarlijkse CAPcongres (Colour Art Photo) plaats. Telkens is er ook een fotowedstrijd in een bepaald thema. Dit jaar was het thema: lichaamstaal en kreeg Kurt Vansteelant van zowel de vakjury als de publieksjury de 1ste prijs.

2008 - QEP Portrait Award


Zedelgemse fotograaf Kurt Vansteelant krijgt hoogstaand Europees QEP-label (Qualified European Photographer) in Valencia (Spanje)
De FEP, de Federation of European Professional Photographers, heeft een kwalificatiesysteem opgezet dat fotografen omwille van hun uitzonderlijke vakkundige capaciteiten erkent door gans Europa. Beroepsfotografen kunnen erkend worden als Qualified European Professional Photographer. Dit Europese toplabel overstijgt de onderscheidingen die in de respectievelijke landen worden uitgereikt. Een internationale jury beoordeelt de technische en artistieke kwaliteiten van het professionele werk van de kandidaten. De kandidaten sturen een 12-delig panel van opnames in. Tijdens het eerste FEP-Congres in Valencia (Spanje) van 11-13 februari 2008, slaagden 28 fotografen van verschillende Europese landen erin om deze titel binnen te halen. Kurt Vansteelant was één van de 2 Belgen die deze titel wist te bemachtigen. Met zijn reeks van communie-portretten wist hij de internationale jury te overtuigen van zijn speelse manier om communicanten vast te leggen op de digitale plaat. Als afsluiter van het congres werd het label overhandigd door de FEP-voorzitter dhr. Luc Peeters.

Het bekroonde panel van 12 foto's van communicanten


2007 - Unizo Creatieve ambassadeur West-Vlaanderen

2007 - Unizo Creatieve ondernemer AVANTI '07